Nuša ČRNKO

standardni in latinskoameriški plesi

Moja plesna pot se je začela že skoraj takoj, ko sem shodila. Začetki so bili bolj kot ne amaterski. Ko pa sem ugotovila, da je ples moja strast, sem svoj čas posvetila samo temu.
Najprej sem plesala hip-hop, od prvega razreda osnovne šole še balet, kasneje jazz balet… Pot me je kljub vsem postojankam pripeljala do latinskoameriških in standardnih plesov, v katerih sem tekmovala več kot 10 let. Sodelovala sem na državnih in mednarodnih tekmovanjih in dosegala odlične rezultate od pionirske, pa vse do članske kategorije. Mnogokrat sem zastopala barve Slovenije tudi na svetovnih in evropskih prvenstvih tako v latinskoameriških, kot v standardnih plesih. Zaradi truda in dobrih rezultatov sem bila tudi članica državne reprezentance in večkratna dobitnica nagrade za športnika leta. Tu in tam se je moj obraz dalo zaslediti tudi na televizijskih ekranih in verjamem, da bo tako tudi v prihodnosti.
Ples sem vzljubila zato, ker mi je ponudil vse, kar sem potrebovala; svobodo, zavetje, kreativnost in izraznost. Da ne naštevam vseh fizičnih sposobnosti, ki se pri plesu razvijejo. Ples zame nikoli ni bil samo šport, ampak mi je predstavljal način življenja. Čeprav se je moja tekmovalna kariera zaključila, se plesu nikakor ne morem izogniti. Z veseljem predajam svoje znanje, talent in strast ljudem, ki obožujejo ritem in bi se ob le-tem radi sprostili in izrazili. Še vedno pa zaplešem in nastopam za ljudi, ki jim je ples tako pri srcu kot meni.

Moj moto: “Če hočeš biti najboljši, moraš narediti stvari, ki jih drugi niso pripravljeni narediti.”