Alenka in Branko Bohak

Plesna učitelja in trenerja, mednarodna sodnika in predavatelja

sva bila prva v Mariboru, ki sva pred 29-imi leti začela poučevati standardne in latinskoameriške plese predvsem otroke in mladino. Mlade plesalce in plesalke sva vedno vzgajala v športnem duhu, postali so uspešni tekmovalci, ki so kaj kmalu posegali po najvišjih rezultatih na tekmovanjih doma in v tujini. Postali so večkratni državni prvaki, zmagovali na velikih odprtih prvenstvih Nemčije, Italije, Avstrije,… ter nekateri izmed njih postali tudi evropski in svetovni prvaki. Med njimi sta zagotovo najvidnejši uspeh dosegla Miha Vodičar in Nadiya Bychkova, ki sta postala dvakratna svetovna prvaka in evropska prvaka v desetih plesih, veliko pa je tudi tistih, ki so pripomogli k temu, da smo bili daleč najuspešnejši klub na Štajerskem. Hvala vsem in vsakemu posebej za zaupanje, zagotovo pa si tudi v prihodnje želiva, da bi spremljala napredek mladih plesalcev in plesalk v Mariboru.

Ponosna in vesela sva tudi, da so ti mladi plesalci postali tako uspešni, ne le na tekmovalnem plesnem parketu, ampak da nadaljujejo s plesno dejavnostjo, poučujejo in posredujejo svoje znanje vsem, ki radi plešejo in tukaj se seveda želiva zahvaliti Dejanu Kolencu in Luki Romihu iz Plesne šole Salsero, ki sta nama bila vedno v ponos, in se jima iz srca zahvaljujeva za vso pomoč in podporo v vseh teh letih.

Alenka in Branko Bohak sva dobitnika Cizljevega priznanja za uspešno dolgoletno delovanje v športu, dobitnika srebrnih in bronastih znakov Olimpijskega komiteja Slovenije za vrhunske dosežke ter dobitnika priznanj Plesne zveze Slovenije.