Miha VODIČAR

plesni trener (standardni in latinskoameriški plesi in maturanti)

S plesom sem se začel ukvarjati pri rosnih sedmih letih in od takrat dalje sem popolnoma predan standardnim in latinskoameriškim plesom. Ples mi daje ogromno zadovoljstva in užitka, ko opazujem kako rastem na večih področjih: fizičnem, čustvenem in mentalnem. Svoje življenje sem posvetil desetim tekmovalnim plesom tako imenovani kombinaciji desetih plesov.

Skozi celotno plesno kariero je bil moj cilj postati svetovni prvak v kombinaciji desetih plesov. S soplesalko Nadiyo Bychkovo sva si ta naslov priplesala dvakrat. Sva ponosna nosilca zlate medalje s svetovnih prvenstev za leto 2014 in 2015, evropska prvaka, zmagovalca svetovnega pokala in večkratna slovenska državna prvaka.

Čeprav obožujem vsak aspekt tekmovalnega plesa pa se v zadnjem času najraje posvečam predajanju znanja naslednjim generacijam in ljudem, ki imajo radi ples ter uživam v nastopanju. Kot plesnega učitelja me žene cilj, da pomagam plesalcem razviti tehnično in artistično plat in najti pravi smisel plesa. Z nastopanjem lahko delim svoj talent in sposobnosti z ljudmi, ter jim pokažem svojo ljubezen do plesa.

Sem tudi ponosni član športne enote slovenske vojske.

Moj moto: “Ne išči razlogov zakaj ti bo spodletelo. Najdi le en dober razlog zaradi katerega ti bo uspelo.”